Principy a využití vybraných analytických metod v laboratorní medicíně - Vacek, Jan; Norbert Cibeček (Univerzita Palackého v Olomouci, 2020)
Předkládaná skripta poskytují přehledné informace o nejdůležitějších moderních instrumentálních metodách, jejich principech a současném využití nejenom v klinické praxi, ale i v biomedicínském či farmaceutickém výzkumu. Při jejich tvorbě autoři vycházeli z konceptu laboratorní medicíny. Obsah studijního textu byl z edukačních důvodů rozdělen na preanalytickou fázi laboratorního vyšetření, na skupinu metod detekčních a skupinu metod izolačních, separačních a amplifikačních se zaměřením na analýzu v kapalinách.
Keywords: Lékařské obory