Lékařská etika - Šimek, Jiří (Grada, 2015)
První komplexní monografie o lékařské etice u nás! První část popisuje lékařskou etiku v současné filozofii, druhá uvádí její obecné pojetí a třetí aplikuje obecné teze na konkrétních tématech.
Keywords: bioetická témata; Ethics, Medical; Transplantation; práva pacientů; Ethics; asistovaná reprodukce; lékařská etika; Philosophy, Medical; informovaný souhlas pacienta; rozhodování; Decision Making; Reproductive Techniques, Assisted; Jazyky, komunikace, etika; Ostatní lékařské obory; lidská práva; Human Rights; transplantace; Euthanasia; eutanazie; biomedicínský výzkum; etika, bioetika, lékařská etika; Informed Consent; Bioethical Issues; etika; Patient Rights; filosofie lékařská; Biomedical Research