Diagnostika a terapie ADHD Dospělí pacienti a klienti v adiktologii - Miovský, Michal (Grada, 2018)
ADHD u dospělých pacientů a klientů v adiktologii je stále výraznějším tématem. Ukazuje se, že patrně stojí nejen za nárůstem některých typů závislostí, ale také za řadou komplikací, konfliktů či nebezpečných situací v diagnostickém a léčebném procesu. Zvyšuje riziko předčasného ukončení léčby a znamená zátěž pro klienty/pacienty i pro personál.
Keywords: hyperkinetická porucha; psychiatrie; Psychiatrie, psychoterapie; dospělí; adiktologie; návykové chování; Attention Deficit Disorder with Hyperactivity; Behavior, Addictive; Addiction Medicine; Adult; Psychologie odborná; Comorbidity; komorbidita