Identification of odorous compounds from nine fermentor-cultivated Streptomyces strains
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print-electronic
Typ dokumentu časopisecké články, práce podpořená grantem
- MeSH
- fermentace * MeSH
- heterocyklické sloučeniny chemie MeSH
- odoranty analýza MeSH
- plynová chromatografie s hmotnostně spektrometrickou detekcí MeSH
- Streptomyces chemie metabolismus MeSH
- volatilizace MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- práce podpořená grantem MeSH
- Názvy látek
- heterocyklické sloučeniny MeSH
The chemical composition was determined of odors produced by nine strains of streptomycetes (Streptomyces aureofaciens, S. avermitilis, S. cinnamonensis, S. coelicolor, S. griseus, S. lividans, S. rimosus, S. spectabilis, S. virginiae) cultivated in a fermentor under similar cultivation conditions. GC-MS analysis identified more than twenty noteworthy volatile chemical individuals. The main components of the odor spectrum were geosmin and unique homologues of oxolones (dihydrofuranones), minor compounds included, e.g., pyrazine derivatives, acetoin and its homologues, aromatic esters, furan derivatives.
Zobrazit více v PubMed
Adv Appl Microbiol. 2000;47:113-56 PubMed
Lett Appl Microbiol. 1998 Feb;26(2):98-100 PubMed
J Nat Prod. 2004 Mar;67(3):395-401 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 2001;46(5):363-70 PubMed
J Antibiot (Tokyo). 2006 Mar;59(3):168-76 PubMed
Chem Biodivers. 2005 Jul;2(7):837-65 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 2002;47(1):37-41 PubMed
Science. 1966 Jun 3;152(3727):1372-3 PubMed
Appl Microbiol. 1965 Nov;13(6):935-8 PubMed
Appl Microbiol. 1968 Jan;16(1):178-9 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 2007;52(1):26-30 PubMed