Detail
Article
Online article
FT
Medvik - BMC
  • Something wrong with this record ?

Význam výživy v podpoře zdraví
[Significance of nutrition in health promotion]

Stanislav Hrubý

Language Czech Country Czech Republic

V současné době se diskutuje o náplni práce výživářů v hygienické službě. Jejich činnost musí vyplývat z koncepce hygieny výživy, musí směřovat k ochraně a posílení zdraví menších či větších skupin obyvatelstva. Je nutno stanovit závažnost různých zdravotních rizik plynoucích z výživy a stanovit priority otázek, na které je třeba dát adekvátní odpověď.

There is currently being discussed the subject matter of activities of nutritionalists in the public health service. Their activities have to follow from the concept of nutrition hygiene, be directed towards the protection and promotion of health in selected or broader population groups. It is essential to determine the importance of various nutrition-related health risks and to determine the most important problems to be adequately addressed.

Significance of nutrition in health promotion

000      
00000naa 2200000 a 4500
001      
bmc07525681
003      
CZ-PrNML
005      
20111210141449.0
008      
090625s2009 xr e cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $b cze $c ABA008 $d ABA008 $e AACR2
041    0_
$a cze $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Hrubý, Stanislav, $d 1929-2009 $7 jk01042977
245    10
$a Význam výživy v podpoře zdraví / $c Stanislav Hrubý
246    11
$a Significance of nutrition in health promotion
520    3_
$a V současné době se diskutuje o náplni práce výživářů v hygienické službě. Jejich činnost musí vyplývat z koncepce hygieny výživy, musí směřovat k ochraně a posílení zdraví menších či větších skupin obyvatelstva. Je nutno stanovit závažnost různých zdravotních rizik plynoucích z výživy a stanovit priority otázek, na které je třeba dát adekvátní odpověď.
520    9_
$a There is currently being discussed the subject matter of activities of nutritionalists in the public health service. Their activities have to follow from the concept of nutrition hygiene, be directed towards the protection and promotion of health in selected or broader population groups. It is essential to determine the importance of various nutrition-related health risks and to determine the most important problems to be adequately addressed.
650    _2
$a programy Healthy People $7 D040361
650    _2
$a podvýživa $x prevence a kontrola $7 D044342
650    _2
$a hodnocení stavu výživy $7 D015596
650    _2
$a výživa - přehledy $7 D009749
650    _2
$a nutriční nároky $7 D009751
650    _2
$a lidé $7 D006801
773    0_
$w MED00011019 $t Hygiena $g Roč. 54, č. 1 (2009), s. 30-31 $x 1802-6281
856    41
$u https://hygiena.szu.cz/pdfs/hyg/2009/01/14.pdf $y plný text volně přístupný
910    __
$a ABA008 $b A 2003 $c 342 a $y 9
990    __
$a 20090625081426 $b ABA008
991    __
$a 20110204134110 $b ABA008
999    __
$a ok $b bmc $g 662437 $s 519178
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2009 $b 54 $c 1 $d 30-31 $i 1802-6281 $m Hygiena (Státní zdravotní ústav, Print) $x MED00011019
LZP    __
$a 2009-33/ipmv

Find record

Citation metrics

Logged in users only

Archiving options

Loading data ...