• Je něco špatně v tomto záznamu ?

Bílkoviny výlisků olejnin, jejich izolace a možnosti uplatnění
[Proteins of oilseed cakes, their isolation and usage possibilities]

J. Bárta, V. Bártová, M. Jarošová, J. Švajner

. 2021 ; 115 (9) : 472-480.

Status minimální Jazyk čeština Země Česko

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc22020745

Oilseed cakes and meals are obtained as by-products after oil extraction. They contain 15–60 % proteins with a relatively good amino acid proportion and other valuable components such as dietary fibre, residual fat, polyphenols etc. Proteins are above all represented by globulins, especially 11-12S globulin, and albumins. Oilseed cakes are often used as feed for farm animals but they can be valorised in the form of flour and protein concentrate or by an isolation using dry or wet processes. In this work, a characterization of seed proteins of selected oilseed crops and methods of protein isolation are presented. Possibilities of oilseed protein products use in human nutrition and food products are evaluated.

Proteins of oilseed cakes, their isolation and usage possibilities

Bibliografie atd.

Literatura

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc22020745
003      
CZ-PrNML
005      
20220817164055.0
007      
ta
008      
220817s2021 xr a f 000 0|cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
041    0_
$a cze $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Bárta, Jan $7 _AN047174 $u Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice
245    10
$a Bílkoviny výlisků olejnin, jejich izolace a možnosti uplatnění / $c J. Bárta, V. Bártová, M. Jarošová, J. Švajner
246    31
$a Proteins of oilseed cakes, their isolation and usage possibilities
504    __
$a Literatura
520    9_
$a Oilseed cakes and meals are obtained as by-products after oil extraction. They contain 15–60 % proteins with a relatively good amino acid proportion and other valuable components such as dietary fibre, residual fat, polyphenols etc. Proteins are above all represented by globulins, especially 11-12S globulin, and albumins. Oilseed cakes are often used as feed for farm animals but they can be valorised in the form of flour and protein concentrate or by an isolation using dry or wet processes. In this work, a characterization of seed proteins of selected oilseed crops and methods of protein isolation are presented. Possibilities of oilseed protein products use in human nutrition and food products are evaluated.
700    1_
$a Bártová, Veronika $7 ola2010548299 $u Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice
700    1_
$a Jarošová, Markéta $7 xx0300584 $u Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice
700    1_
$a Švajner, Josef $7 _AN114647 $u Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice
773    0_
$t Chemické listy $x 0009-2770 $g Roč. 115, č. 9 (2021), s. 472-480 $w MED00011010
856    41
$u http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3915/3829 $y plný text volně přístupný
910    __
$a ABA008 $b B 1918 $c 395 $y 0 $z 0
990    __
$a 20220815165350 $b ABA008
991    __
$a 20220817164050 $b ABA008
999    __
$a min $b bmc $g 1827897 $s 1172000
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2021 $b 115 $c 9 $d 472-480 $i 0009-2770 $m Chemické listy $x MED00011010
LZP    __
$a NLK 2022-16/kv

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...