Effect of tryptophan on the production of mucidin in cultures of basidiomycete Oudemansiella mucida
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
7141325
DOI
10.1007/bf02877122
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- alkeny biosyntéza MeSH
- antifungální látky biosyntéza MeSH
- Basidiomycota účinky léků metabolismus MeSH
- methakryláty MeSH
- nenasycené mastné kyseliny MeSH
- strobiluriny MeSH
- tryptofan farmakologie MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- Názvy látek
- alkeny MeSH
- antifungální látky MeSH
- methakryláty MeSH
- mucidin MeSH Prohlížeč
- nenasycené mastné kyseliny MeSH
- strobiluriny MeSH
- tryptofan MeSH
Addition of L-tryptophan to cultures of the basidiomycete Oudemansiella mucida brought about a pronounced increase of production of the antibiotic mucidin. The highest increase was reached in the presence of 0.15-0.20% tryptophan and after its addition to a l-d culture. The methyl ester of tryptophan exhibited the same effect. Mycelium growing during the initial phases in the presence of tryptophan synthesized mucidin powerfully during later phases of the fermentation.
Zobrazit více v PubMed
Can J Microbiol. 1970 Jun;16(6):473-80 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1982;27(1):35-7 PubMed
J Bacteriol. 1976 Jan;125(1):158-65 PubMed
Annu Rev Microbiol. 1977;31:343-56 PubMed
Arch Mikrobiol. 1964 Jun 2;48:213-21 PubMed
Bacteriol Rev. 1970 Mar;34(1):1-19 PubMed
Experientia. 1965 Jan 15;21:55-6 PubMed