Antimicrobial effects of some dicarbonyl and tricarbonyl sugar hydrazone derivatives
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu srovnávací studie, časopisecké články
PubMed
8500779
DOI
10.1007/bf02814547
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- antibakteriální látky farmakologie MeSH
- Bacillus subtilis účinky léků MeSH
- Escherichia coli účinky léků MeSH
- fenylhydraziny metabolismus farmakologie MeSH
- ketosy metabolismus farmakologie MeSH
- mikrobiální testy citlivosti MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- srovnávací studie MeSH
- Názvy látek
- antibakteriální látky MeSH
- fenylhydraziny MeSH
- ketosy MeSH
Several dicarbonyl and tricarbonyl sugars were prepared by the use of fungal enzymes and the antimicrobial effects of their N,N-diphenylhydrazine derivatives were tested. G+ bacteria were more sensitive than G- bacteria especially in the group of disubstituted compounds. Peracetyled derivatives were not active. No inhibition of yeast growth was found.
Zobrazit více v PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1979;24(3):273-5 PubMed
Biotechnol Bioeng. 1975 Oct;17(10):1473-83 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1977;22(3):237-8 PubMed
Yakugaku Zasshi. 1971 Sep;91(9):953-9 PubMed
Plant Physiol. 1990 Nov;94(3):1492-5 PubMed
Science. 1956 Jul 27;124(3213):171-2 PubMed
Carbohydr Res. 1972 Jul;23(2):307-10 PubMed
Biochem J. 1933;27(5):1357-65 PubMed