Aspergillus oryzae [Aspergillus oryzae]
- Termíny
-
kropidlák rýžový
-
Eurotium oryzae
Druh nedokonalých hub rodu Aspergillus. Napadá většinu semen a je častou příčinou jejich plesnivění v sýpkách. Také se používá při výrobě fermentovaných potravin nebo nápojů, zejména v Japonsku.
An imperfect fungus present on most agricultural seeds and often responsible for the spoilage of seeds in bulk storage. It is also used in the production of fermented food or drink, especially in Japan.
- DUI
- D001236 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0001858
- Historická pozn.
- 91(75)
- Veřejná pozn.
- 91; see ASPERGILLUS 1975-90
Povolená podhesla
- CH
- chemie 1
- CY
- cytologie 0
- EN
- enzymologie 14
- PH
- fyziologie 0
- GE
- genetika 5
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 0
- CL
- klasifikace 0
- ME
- metabolismus 5
- PY
- patogenita 0
- GD
- růst a vývoj 1
- DE
- účinky léků 1
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- VI
- virologie 0