vaječný žloutek [Egg Yolk]
Nutriční zásoby embrya v cytoplazmě vajíčka. Žloutek je bohatý na polysacharidy, lipidy a proteiny.
Cytoplasm stored in an egg that contains nutritional reserves for the developing embryo. It is rich in polysaccharides, lipids, and proteins.
- Anotace
- for both ovum nutrient & dietary portion of eggs
- DUI
- D004530 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0007129
- Historická pozn.
- was in Cat J only 1963-76
Povolená podhesla
- CH
- chemie 10
- CY
- cytologie 1
- EN
- enzymologie 0
- PH
- fyziologie 0
- IM
- imunologie 3
- CL
- klasifikace 0
- ME
- metabolismus 5
- MI
- mikrobiologie 2
- PO
- otrava 0
- PS
- parazitologie 0
- PA
- patologie 0
- AE
- škodlivé účinky 1
- TO
- toxicita 0
- TR
- transplantace 0
- DE
- účinky léků 1
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- VI
- virologie 0