potravinová alergie [Food Hypersensitivity]
- Termíny
-
alergie na potraviny
potravinová hypersenzitivita
potravinové alergie
-
Allergy, Food
Food Allergy
Hypersensitivity, Food
Gastrointestinální poruchy, dermatitidy nebo anafylaktické šoky způsobené alergickými reakcemi na alergeny v jídle.
Gastrointestinal disturbances, skin eruptions, or shock due to allergic reactions to allergens in food.
- Anotace
- general or unspecified; prefer specifics; coordinate with specific food /adv eff
- DUI
- D005512 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0008686
- Historická pozn.
- 66; was FOOD ALLERGY 1963-65
- Veřejná pozn.
- 66; was FOOD ALLERGY 1963-65
Povolená podhesla
- SU
- chirurgie
- HI
- dějiny 3
- DG
- diagnostické zobrazování
- DI
- diagnóza 287
- DH
- dietoterapie 74
- EC
- ekonomika
- EM
- embryologie
- EN
- enzymologie
- EP
- epidemiologie 54
- ET
- etiologie 148
- EH
- etnologie 1
- DT
- farmakoterapie 40
- GE
- genetika 6
- IM
- imunologie 116
- CL
- klasifikace 27
- CO
- komplikace 59
- BL
- krev 13
- ME
- metabolismus 5
- MI
- mikrobiologie 3
- UR
- moč
- MO
- mortalita 1
- CF
- mozkomíšní mok
- NU
- ošetřování 4
- PS
- parazitologie 1
- PP
- patofyziologie 38
- PA
- patologie 27
- PC
- prevence a kontrola 83
- PX
- psychologie 4
- RT
- radioterapie
- RH
- rehabilitace
- TH
- terapie 123
- VE
- veterinární 4
- VI
- virologie
- CN
- vrozené
red meat allergy Disease MeSH Prohlížeč