kyselina vanilová [Vanillic Acid]
- Termíny
-
kyselina 4-hydroxy-3-methoxybenzoová
kyselina p-hydroxy-m-methoxybenzoová
-
4-Hydroxy-3-methoxybenzoic Acid
p-Hydroxy-m-methoxy-benzoic Acid
Aromatizující látka. Je meziproduktem při dvoufázové biologické přeměně kyseliny ferulové na vanilin.
A flavoring agent. It is the intermediate product in the two-step bioconversion of ferulic acid to vanillin. (J Biotechnol 1996;50(2-3):107-13).
- DUI
- D014641 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0022520
- CAS
- Benzoic acid, 4-hydroxy-3-methoxy-
- Historická pozn.
- 91(75); was see under HYDROXYBENZOIC ACIDS 1975-90; was see under BENZOATES 1968-74
- Online pozn.
- search BENZOATES 1968-74
- Veřejná pozn.
- 91; was see under HYDROXYBENZOIC ACIDS 1975-90; was see under BENZOATES 1968-74
Povolená podhesla
- AG
- agonisté 0
- AA
- analogy a deriváty 3
- AN
- analýza 0
- AI
- antagonisté a inhibitory 0
- AD
- aplikace a dávkování 0
- CS
- chemická syntéza 0
- CH
- chemie 3
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 0
- PK
- farmakokinetika 0
- PD
- farmakologie 1
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 1
- CL
- klasifikace 0
- BL
- krev 0
- ME
- metabolismus 1
- UR
- moč 1
- CF
- mozkomíšní mok 0
- ST
- normy 0
- PO
- otrava 0
- AE
- škodlivé účinky 0
- TU
- terapeutické užití 0
- TO
- toxicita 0
- RE
- účinky záření 0
- SD
- zásobování a distribuce 0