• Je něco špatně v tomto záznamu ?

Jídlo pro radost : proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme

Eva Ferrarová

Publikováno
V Brně : Edika, 2021
Vydání
1. vydání
Stránkování
238 stran : barevné ilustrace, mapy, faksimile ; 24 cm

Jazyk čeština Země Česko

Typ dokumentu monografie

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/MED00207378
Odkazy

Knihovny.cz ISBN 978-80-266-1629-0
Knihovny.cz ČNB cnb003326769

Publikace se zaměřuje na vztah společnosti a kultury k jídlu. Určeno odborné veřejnosti.; Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru.V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici.

Bibliografie atd.

Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy

Vlastník Detaily Služby
NLK NLK Signatura K 95210 [1]
Ročník/svazek Lokace Signatura Stav Objednat
Nahrávání dat ...
000      
00000nam a2200000 i 4500
001      
MED00207378
003      
CZ-PrNML
005      
20210707083530.0
007      
ta
008      
210630s2021 xr obace 000 0|cze||
009      
BK
015    __
$a cnb003326769
020    __
$a 978-80-266-1629-0 $q (vázáno)
040    __
$a BOA001 $b cze $d ABA008 $e rda
041    0_
$a cze
044    __
$a xr
072    _7
$a 39 $x Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie $2 Konspekt $9 1
100    1_
$a Ferrarová, Eva, $d 1953- $7 xx0016854 $4 aut
245    10
$a Jídlo pro radost : $b proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme / $c Eva Ferrarová
250    __
$a 1. vydání
264    _1
$a V Brně : $b Edika, $c 2021
300    __
$a 238 stran : $b barevné ilustrace, mapy, faksimile ; $c 24 cm
336    __
$a text $b txt $2 rdacontent
336    __
$a statický obraz $b sti $2 rdacontent
337    __
$a bez média $b n $2 rdamedia
338    __
$a svazek $b nc $2 rdacarrier
504    __
$a Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
520    __
$a Publikace se zaměřuje na vztah společnosti a kultury k jídlu. Určeno odborné veřejnosti.
650    07
$a antropologie $7 nlk20040147068 $2 mednas
650    07
$a potraviny $7 D005502 $2 czmesh
650    07
$a nápoje $7 D001628 $2 czmesh
650    07
$a vaření $7 D003296 $2 czmesh
650    07
$a stravovací zvyklosti $7 D005247 $2 czmesh
650    07
$a dieta $7 D004032 $2 czmesh
650    07
$a kultura $7 D003469 $2 czmesh
650    07
$a dějiny $7 D006664 $2 czmesh
655    _7
$a monografie $7 D016467 $2 czmesh
910    __
$a ABA008 $b K 95210 $y 6
990    __
$a 20210608160423 $b ABA008
991    __
$a 20210707083528 $b ABA008
999    __
$a ok $b medvik21 $g 1660872 $s 223236
BAS    __
$a 30
LZP    __
$c NLK120 $b 100/24.6.2021