-
Je něco špatně v tomto záznamu ?
Jídlo pro radost : proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme
Eva Ferrarová
- Publikováno
- V Brně : Edika, 2021
- Vydání
- 1. vydání
- Stránkování
- 238 stran : barevné ilustrace, mapy, faksimile ; 24 cm
Jazyk čeština Země Česko
Typ dokumentu monografie
Knihovny.cz ISBN
978-80-266-1629-0
Knihovny.cz ČNB
cnb003326769
- MeSH
- dějiny MeSH
- dieta MeSH
- kultura MeSH
- nápoje MeSH
- potraviny MeSH
- stravovací zvyklosti MeSH
- vaření MeSH
- Publikační typ
- monografie MeSH
- Konspekt
- Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie
- NLK Obory
- antropologie
Publikace se zaměřuje na vztah společnosti a kultury k jídlu. Určeno odborné veřejnosti.; Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru.V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Vlastník | Detaily | Služby | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
NLK | NLK Signatura K 95210 [1] | ||||||
Nahrávání dat ...
|
- 000
- 00000nam a2200000 i 4500
- 001
- MED00207378
- 003
- CZ-PrNML
- 005
- 20210707083530.0
- 007
- ta
- 008
- 210630s2021 xr obace 000 0|cze||
- 009
- BK
- 015 __
- $a cnb003326769
- 020 __
- $a 978-80-266-1629-0 $q (vázáno)
- 040 __
- $a BOA001 $b cze $d ABA008 $e rda
- 041 0_
- $a cze
- 044 __
- $a xr
- 072 _7
- $a 39 $x Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie $2 Konspekt $9 1
- 100 1_
- $a Ferrarová, Eva, $d 1953- $7 xx0016854 $4 aut
- 245 10
- $a Jídlo pro radost : $b proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme / $c Eva Ferrarová
- 250 __
- $a 1. vydání
- 264 _1
- $a V Brně : $b Edika, $c 2021
- 300 __
- $a 238 stran : $b barevné ilustrace, mapy, faksimile ; $c 24 cm
- 336 __
- $a text $b txt $2 rdacontent
- 336 __
- $a statický obraz $b sti $2 rdacontent
- 337 __
- $a bez média $b n $2 rdamedia
- 338 __
- $a svazek $b nc $2 rdacarrier
- 504 __
- $a Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
- 520 __
- $a Publikace se zaměřuje na vztah společnosti a kultury k jídlu. Určeno odborné veřejnosti.
- 650 07
- $a antropologie $7 nlk20040147068 $2 mednas
- 650 07
- $a potraviny $7 D005502 $2 czmesh
- 650 07
- $a nápoje $7 D001628 $2 czmesh
- 650 07
- $a vaření $7 D003296 $2 czmesh
- 650 07
- $a stravovací zvyklosti $7 D005247 $2 czmesh
- 650 07
- $a dieta $7 D004032 $2 czmesh
- 650 07
- $a kultura $7 D003469 $2 czmesh
- 650 07
- $a dějiny $7 D006664 $2 czmesh
- 655 _7
- $a monografie $7 D016467 $2 czmesh
- 910 __
- $a ABA008 $b K 95210 $y 6
- 990 __
- $a 20210608160423 $b ABA008
- 991 __
- $a 20210707083528 $b ABA008
- 999 __
- $a ok $b medvik21 $g 1660872 $s 223236
- BAS __
- $a 30
- LZP __
- $c NLK120 $b 100/24.6.2021