• Je něco špatně v tomto záznamu ?

Migrace vody v měkkých želatinových tobolkách
[Migration of water in soft gelatine capsules]

Jan Kolčák, M. Stuchlík, M. Rabišková

. 2003 ; Roč. 52 (č. 4) : s. 181-185.

Jazyk čeština Země Česko

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc03014237

Digitální knihovna NLK
Zdroj

E-zdroje Online

Výroba měkkých želatinových tobolek je jednocyklový výrobní proces závislý na kvalitě želatinové hmoty a vlastnostech náplně. Tobolky jsou citlivé na vlhkost vzduchu a vyžadují dodržení stanovení teploty při výrobě a skladování. Vlhkost (voda) může migrovat do stěny, případně až do náplně tobolek, a ovlivnit tak jakost a stabilitu vyrobených tobolek. Kvalitu tobolek ovlivňují také složení želatinové hmoty, složení náplně a migrace složek náplně do stěny. Tato experimentální práce se věnuje vlivu viskozity želatinové hmoty, tloušťky želatinových pásů a zvoleného způsobu sušení tobolek na migraci vody ze stěny do náplně tobolek. V souvislosti s uvedenými faktory se sleduje také vzhled náplně tobolek.

Manufacture of soft gelatine capsules in a one-cycle manufacturing process dependent on the quality of gelatine mass and the properties of the filling. Capsules are sensitive to aerial moisture and require observance of the temperature prescribed for their manufacture and storing. Moisture (water) can migrate into the shell, or into the filling of capsules and thus affect both the quality and stabihty of the capsules produced. The quality of capsules is also influenced by the composition of gelatine mass, composition of the filling, and migration of the components of the filing into the shell. The present experimental paper is devoted to the effect of viscosity of gelatine mass, thickness of gelatine ribbons, and the selected method of drying of capsules on the migration of water from the shell into the filling of capsules. The appearance of the filling of capsules in connection with the above-stated factors is also examined.

Migration of water in soft gelatine capsules

Migrace vody v měkkých želatinových tobolkách = Migration of water in soft gelatine capsules /

Migration of water in soft gelatine capsules /

Bibliografie atd.

Lit: 8

Bibliografie atd.

Souhrn: eng

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc03014237
003      
CZ-PrNML
005      
20200102105635.0
008      
030900s2003 xr u cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $b cze $c ABA008 $d ABA008 $e AACR2
041    0_
$a cze $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Kolčák, Jan $4 aut
245    10
$a Migrace vody v měkkých želatinových tobolkách = $b Migration of water in soft gelatine capsules / $c Jan Kolčák, M. Stuchlík, M. Rabišková
246    11
$a Migration of water in soft gelatine capsules
314    __
$a IVAX-CR, Opava-Komárov, CZ
504    __
$a Lit: 8
504    __
$a Souhrn: eng
520    3_
$a Výroba měkkých želatinových tobolek je jednocyklový výrobní proces závislý na kvalitě želatinové hmoty a vlastnostech náplně. Tobolky jsou citlivé na vlhkost vzduchu a vyžadují dodržení stanovení teploty při výrobě a skladování. Vlhkost (voda) může migrovat do stěny, případně až do náplně tobolek, a ovlivnit tak jakost a stabilitu vyrobených tobolek. Kvalitu tobolek ovlivňují také složení želatinové hmoty, složení náplně a migrace složek náplně do stěny. Tato experimentální práce se věnuje vlivu viskozity želatinové hmoty, tloušťky želatinových pásů a zvoleného způsobu sušení tobolek na migraci vody ze stěny do náplně tobolek. V souvislosti s uvedenými faktory se sleduje také vzhled náplně tobolek.
520    9_
$a Manufacture of soft gelatine capsules in a one-cycle manufacturing process dependent on the quality of gelatine mass and the properties of the filling. Capsules are sensitive to aerial moisture and require observance of the temperature prescribed for their manufacture and storing. Moisture (water) can migrate into the shell, or into the filling of capsules and thus affect both the quality and stabihty of the capsules produced. The quality of capsules is also influenced by the composition of gelatine mass, composition of the filling, and migration of the components of the filing into the shell. The present experimental paper is devoted to the effect of viscosity of gelatine mass, thickness of gelatine ribbons, and the selected method of drying of capsules on the migration of water from the shell into the filling of capsules. The appearance of the filling of capsules in connection with the above-stated factors is also examined.
650    _2
$a příprava léků $7 D004339
650    _2
$a tobolky $7 D002214
650    _2
$a želatina $7 D005780
650    _2
$a pohyb vody $7 D014872
700    1_
$a Stuchlík, M. $4 aut
700    1_
$a Rabišková, Miloslava, $d 1951- $4 aut $7 mzk2005290121
773    0_
$w MED00010977 $t Česká a slovenská farmacie $g Roč. 52, č. 4 (2003), s. 181-185 $x 1210-7816
910    __
$a ABA008 $b B 555 $c 220 $y 0 $z 0
990    __
$a 20031108 $b ABA008
991    __
$a 20200102105958 $b ABA008
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2003 $b Roč. 52 $c č. 4 $d s. 181-185 $i 1210-7816 $m Česká a slovenská farmacie $x MED00010977
LZP    __
$b přidání abstraktu

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...