Detail
Article
Online article
FT
Medvik - BMC
  • Something wrong with this record ?

Senzoricky aktivní látky a legislativa ovocných destilátů
[Sensorically active compounds and legislation of fruit distillates]

Josef Balák

. 2021 ; 31 (4) : 27-31.

Status minimal Language Czech Country Czech Republic

Ovocné destiláty jsou alkoholické nápoje s dlouhou tradicí výroby i konzumace po celém světě. Společnými kroky výroby všech druhů ovocných destilátů jsou příprava ovocného kvasu a jeho následná destilace. Způsobem provedení výroby ovocných destilátů je možné ovlivnit jejich složení a organoleptické vlastnosti. Tento článek představuje náhled do problematiky vlivu výrobní technologie na analytický profil ovocných destilátů a do souvislostí mezi složením destilátů a jejich organoleptickými vlastnostmi. Popsán je zde také právní rámec výroby a distribuce ovocných destilátů.

Fruit spirits are alcoholic beverages and their production and consumption has a long tradition all around the world. Common steps in production of all kinds of fruit spirits are fermentation and distillation of fermented mash. The manner in which the production process is carried out can affect the composition and organoleptic properties of fruit spirits. This article is a swift preview of problematics of relations between production technology of fruit spirits, their composition and organoleptic properties. It also describes legislation of production and distribution of fruit distillates.

Sensorically active compounds and legislation of fruit distillates

Bibliography, etc.

Literatura

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc22012689
003      
CZ-PrNML
005      
20220429120242.0
007      
ta
008      
220427s2021 xr f 000 0|cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
041    0_
$a cze $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Balák, Josef $7 xx0272369 $u Ústav Biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
245    10
$a Senzoricky aktivní látky a legislativa ovocných destilátů / $c Josef Balák
246    31
$a Sensorically active compounds and legislation of fruit distillates
504    __
$a Literatura
520    3_
$a Ovocné destiláty jsou alkoholické nápoje s dlouhou tradicí výroby i konzumace po celém světě. Společnými kroky výroby všech druhů ovocných destilátů jsou příprava ovocného kvasu a jeho následná destilace. Způsobem provedení výroby ovocných destilátů je možné ovlivnit jejich složení a organoleptické vlastnosti. Tento článek představuje náhled do problematiky vlivu výrobní technologie na analytický profil ovocných destilátů a do souvislostí mezi složením destilátů a jejich organoleptickými vlastnostmi. Popsán je zde také právní rámec výroby a distribuce ovocných destilátů.
520    9_
$a Fruit spirits are alcoholic beverages and their production and consumption has a long tradition all around the world. Common steps in production of all kinds of fruit spirits are fermentation and distillation of fermented mash. The manner in which the production process is carried out can affect the composition and organoleptic properties of fruit spirits. This article is a swift preview of problematics of relations between production technology of fruit spirits, their composition and organoleptic properties. It also describes legislation of production and distribution of fruit distillates.
773    0_
$t Bioprospect $x 1210-1737 $g Roč. 31, č. 4 (2021), s. 27-31 $w MED00011027
856    41
$u http://bts.vscht.cz/sites/default/files/Bioprospect_4_2021.pdf $y plný text volně přístupný
910    __
$a ABA008 $b B 1892 $c 83 $y 0 $z 0
990    __
$a 20220427102935 $b ABA008
991    __
$a 20220429120235 $b ABA008
999    __
$a min $b bmc $g 1785402 $s 1163895
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2021 $b 31 $c 4 $d 27-31 $i 1210-1737 $m Bioprospect $x MED00011027
LZP    __
$a NLK 2022-07/kv

Find record

Citation metrics

Loading data ...

Archiving options

Loading data ...