-
Something wrong with this record ?
Senzoricky aktivní látky a legislativa ovocných destilátů
[Sensorically active compounds and legislation of fruit distillates]
Josef Balák
Status minimal Language Czech Country Czech Republic
Ovocné destiláty jsou alkoholické nápoje s dlouhou tradicí výroby i konzumace po celém světě. Společnými kroky výroby všech druhů ovocných destilátů jsou příprava ovocného kvasu a jeho následná destilace. Způsobem provedení výroby ovocných destilátů je možné ovlivnit jejich složení a organoleptické vlastnosti. Tento článek představuje náhled do problematiky vlivu výrobní technologie na analytický profil ovocných destilátů a do souvislostí mezi složením destilátů a jejich organoleptickými vlastnostmi. Popsán je zde také právní rámec výroby a distribuce ovocných destilátů.
Fruit spirits are alcoholic beverages and their production and consumption has a long tradition all around the world. Common steps in production of all kinds of fruit spirits are fermentation and distillation of fermented mash. The manner in which the production process is carried out can affect the composition and organoleptic properties of fruit spirits. This article is a swift preview of problematics of relations between production technology of fruit spirits, their composition and organoleptic properties. It also describes legislation of production and distribution of fruit distillates.
Sensorically active compounds and legislation of fruit distillates
Literatura
- 000
- 00000naa a2200000 a 4500
- 001
- bmc22012689
- 003
- CZ-PrNML
- 005
- 20220429120242.0
- 007
- ta
- 008
- 220427s2021 xr f 000 0|cze||
- 009
- AR
- 040 __
- $a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
- 041 0_
- $a cze $b eng
- 044 __
- $a xr
- 100 1_
- $a Balák, Josef $7 xx0272369 $u Ústav Biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
- 245 10
- $a Senzoricky aktivní látky a legislativa ovocných destilátů / $c Josef Balák
- 246 31
- $a Sensorically active compounds and legislation of fruit distillates
- 504 __
- $a Literatura
- 520 3_
- $a Ovocné destiláty jsou alkoholické nápoje s dlouhou tradicí výroby i konzumace po celém světě. Společnými kroky výroby všech druhů ovocných destilátů jsou příprava ovocného kvasu a jeho následná destilace. Způsobem provedení výroby ovocných destilátů je možné ovlivnit jejich složení a organoleptické vlastnosti. Tento článek představuje náhled do problematiky vlivu výrobní technologie na analytický profil ovocných destilátů a do souvislostí mezi složením destilátů a jejich organoleptickými vlastnostmi. Popsán je zde také právní rámec výroby a distribuce ovocných destilátů.
- 520 9_
- $a Fruit spirits are alcoholic beverages and their production and consumption has a long tradition all around the world. Common steps in production of all kinds of fruit spirits are fermentation and distillation of fermented mash. The manner in which the production process is carried out can affect the composition and organoleptic properties of fruit spirits. This article is a swift preview of problematics of relations between production technology of fruit spirits, their composition and organoleptic properties. It also describes legislation of production and distribution of fruit distillates.
- 773 0_
- $t Bioprospect $x 1210-1737 $g Roč. 31, č. 4 (2021), s. 27-31 $w MED00011027
- 856 41
- $u http://bts.vscht.cz/sites/default/files/Bioprospect_4_2021.pdf $y plný text volně přístupný
- 910 __
- $a ABA008 $b B 1892 $c 83 $y 0 $z 0
- 990 __
- $a 20220427102935 $b ABA008
- 991 __
- $a 20220429120235 $b ABA008
- 999 __
- $a min $b bmc $g 1785402 $s 1163895
- BAS __
- $a 3
- BMC __
- $a 2021 $b 31 $c 4 $d 27-31 $i 1210-1737 $m Bioprospect $x MED00011027
- LZP __
- $a NLK 2022-07/kv