Antibiotic properties of lignin components
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
389763
DOI
10.1007/bf02927180
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- antibakteriální látky farmakologie MeSH
- antifungální látky farmakologie MeSH
- Aspergillus niger účinky léků MeSH
- Bacillus účinky léků MeSH
- Candida albicans účinky léků MeSH
- chemické jevy MeSH
- chemie MeSH
- Escherichia coli účinky léků MeSH
- eugenol farmakologie MeSH
- guajakol analogy a deriváty farmakologie MeSH
- isomerie MeSH
- kyselina gallová analogy a deriváty farmakologie MeSH
- lignin analogy a deriváty analýza farmakologie MeSH
- Micrococcus účinky léků MeSH
- mikrobiální testy citlivosti MeSH
- Saccharomyces cerevisiae účinky léků MeSH
- terpeny farmakologie MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- Názvy látek
- antibakteriální látky MeSH
- antifungální látky MeSH
- eugenol MeSH
- guajakol MeSH
- kyselina gallová MeSH
- lignin MeSH
- terpeny MeSH
Inhibitory effects of compounds with guaiacyl and syringyl structure, representing the structure of native lignin, were studied on model cultures of bacteria, yeasts, yeast-like microorganisms and moulds. Isoeugenol exhibited the most pronounced inhibitory effect on growth of the studied microorganisms.
Zobrazit více v PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1977;22(3):237-8 PubMed
Mikrobiol Zh. 1968 Jul-Aug;30(4):361-3 PubMed
Antibacterial effects of trisubstituted quinazoline derivatives
Antimicrobial properties of aromatic compounds of plant origin
Antiprotozoal effects of some hydrazones
Antimicrobial effects of sugar osazones