Saccharomyces cerevisiae [Saccharomyces cerevisiae]

tematický
962
Termíny

kvasinka pivní
pekařská kvasinka
pivní kvasinka
pučivá kvasinka
S. cerevisiae
vinná kvasinka

 

Baker Yeast
Baker's Yeast
Brewer's Yeast
Candida robusta
S cerevisiae
S. cerevisiae
Saccharomyces capensis
Saccharomyces italicus
Saccharomyces oviformis
Saccharomyces uvarum var. melibiosus
Yeast, Baker's
Yeast, Brewer's

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D012441
Definice

Druh kvasinky rodu Saccharomyces, čeledi Saccharomycetaceae, řádu Saccharomycetales. Už od neolitu je člověkem používána v kvasných procesech. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae je možné rozdělit do geneticky spřízněných kmenů podle toho, jaký substrát kvasí, přičemž hlavní jsou pivní, pekařské a vinné kvasinky. Kvasinky se v provozní praxi nazývají „kvasnice“. (upraveno podle Wikipedie 2020 http://www.cs.wikipedia.org/)

A species of the genus SACCHAROMYCES, family Saccharomycetaceae, order Saccharomycetales, known as "baker's" or "brewer's" yeast. The dried form is used as a dietary supplement.

Anotace
use YEAST, DRIED for brewer's yeast or baker's yeast used as a nutritional supplement or therapeutically
DUI
D012441 MeSH Prohlížeč
CUI
M0019330
RN
txid4932
Předchozí užití
Saccharomyces (1966-1971)
Historická pozn.
73(72)
Veřejná pozn.
73

B Organismy
B01 Eukaryota 415
B01.300 houby 1 270
B01.300.107 Ascomycota 234
B01.300.107.795 Saccharomycetales 35
B01.300.107.795.785 Saccharomyces 185
B01.300.107.795.785.400 Saccharomyces boulardii 3
B01.300.107.795.785.800 Saccharomyces cerevisiae 962
B01.300.930 kvasinky 834
B01.300.930.705 Saccharomyces 185
B01.300.930.705.328 Saccharomyces boulardii 3
B01.300.930.705.655 Saccharomyces cerevisiae 962