Antimicrobial effect of sugar osazones and anhydro sugars
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
3928467
DOI
10.1007/bf02927596
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- Bacillus účinky léků MeSH
- Bacteria účinky léků MeSH
- Escherichia coli účinky léků MeSH
- hexosy farmakologie MeSH
- hydrazony farmakologie MeSH
- Micrococcus účinky léků MeSH
- Pseudomonas aeruginosa účinky léků MeSH
- rozpustnost MeSH
- Staphylococcus aureus účinky léků MeSH
- vztahy mezi strukturou a aktivitou MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- Názvy látek
- hexosy MeSH
- hydrazony MeSH
The antimicrobial effect of 14 sugar osazones and anhydro sugars was studied with model strains of Micrococcus luteus, Bacillus licheniformis, Escherichia coli and strains Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa isolated from clinical material. The relationship between the structure of these compounds, their solubility in water and 1-octanol and antimicrobial effect was investigated.
Zobrazit více v PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1977;22(3):237-8 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1978;23(4):304-7 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1979;24(3):273-5 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1981;26(4):340-2 PubMed
Antiprotozoal effects of some hydrazones