Influence of pH on the formation and location of beta-glucosidase in Aspergillus terreus grown on ceLlulose
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
6815035
DOI
10.1007/bf02883132
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- Aspergillus enzymologie MeSH
- bakteriální proteiny metabolismus MeSH
- beta-glukosidasa metabolismus MeSH
- celulosa metabolismus MeSH
- glukosidasy metabolismus MeSH
- koncentrace vodíkových iontů MeSH
- kultivační média MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- Názvy látek
- bakteriální proteiny MeSH
- beta-glukosidasa MeSH
- celulosa MeSH
- glukosidasy MeSH
- kultivační média MeSH
Wild strain of Aspergillus terreus is very good producer of beta-glucosidase. It produces 15 nkat/mL (0.9 IU/mL) of extraceLlular beta-glucosidase at pH 5.0. The medium pH level strongly affects the production and binding of beta-glucosidase on the cells and on residual cellulose. At pH 4.0 the rate of enzyme synthesis and the level of total activity is highest but 60-75% of this activity is bound. At higher pH levels the enzyme is mainly released to the medium.
Zobrazit více v PubMed
Biochim Biophys Acta. 1973 Nov 2;329(1):5-16 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1981;26(4):309-13 PubMed
Can J Microbiol. 1967 Aug;13(8):1009-20 PubMed
Can J Microbiol. 1977 Feb;23(2):139-47 PubMed
J Biol Chem. 1951 Nov;193(1):265-75 PubMed
J Biochem. 1968 May;63(5):591-607 PubMed