Effect of extracellular lactate on growth of rumen lactate producers
Jazyk angličtina Země Velká Británie, Anglie Médium print
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
7619002
DOI
10.1080/17450399409381777
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- bachor mikrobiologie MeSH
- Bacteroidaceae účinky léků růst a vývoj metabolismus MeSH
- glukosa metabolismus MeSH
- koncentrace vodíkových iontů MeSH
- kultivační média MeSH
- Lactobacillus účinky léků růst a vývoj metabolismus MeSH
- laktáty biosyntéza farmakologie MeSH
- osmotický tlak MeSH
- ovce MeSH
- Streptococcus bovis účinky léků růst a vývoj metabolismus MeSH
- zvířata MeSH
- Check Tag
- zvířata MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- Názvy látek
- glukosa MeSH
- kultivační média MeSH
- laktáty MeSH
The addition of Na-lactate (50-150 mmol/l) to media with glucose had only marginal effect on the growth of rumen lactate-producing bacteria at pH between 6.5 and 5.8. Butyrivibrio fibrisolvens was somewhat more sensitive to external lactate than Streptococcus bovis, Lactobacillus fermentum and Selenomonas ruminantium. It can be concluded that rumen lactate producers, which proliferate at the onset of rumen lactic acidosis, are not influenced by the lactate accumulation, except some non-specific osmotic effects.
Citace poskytuje Crossref.org