Enzymatic glycosylation of lincomycin
Jazyk angličtina Země Anglie, Velká Británie Médium print
Typ dokumentu časopisecké články, práce podpořená grantem
PubMed
11577739
DOI
10.1271/bbb.65.1897
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- alfa-mannosidasa MeSH
- aminoglykosidy MeSH
- antibakteriální látky chemie MeSH
- Aspergillus enzymologie MeSH
- chemické jevy MeSH
- chemie fyzikální MeSH
- Fabaceae enzymologie MeSH
- glykosylace MeSH
- hmotnostní spektrometrie s elektrosprejovou ionizací MeSH
- linkomycin chemie MeSH
- magnetická rezonanční spektroskopie MeSH
- mannosa chemie MeSH
- mannosidasy chemie MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- práce podpořená grantem MeSH
- Názvy látek
- alfa-mannosidasa MeSH
- aminoglykosidy MeSH
- antibakteriální látky MeSH
- linkomycin MeSH
- mannosa MeSH
- mannosidasy MeSH
Lincomycin (1), a glycosidic antibiotic, active against Gram-positive bacteria, was modified enzymatically with the aim of improving its physico-chemical and biological properties. Compound 1 was glycosylated using jack bean alpha-mannosidase to produce 7-O-alpha-D-mannopyranosyl-lincomycin (2).
Citace poskytuje Crossref.org
Compounds isolated at the Institute of Microbiology in 1989-2001 and future trends