D-amino-acid oxidase--an improved production of the enzyme by the yeast Trigonopsis variabilis in a laboratory fermentor
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
11899477
DOI
10.1007/bf02814434
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- Ascomycota růst a vývoj metabolismus MeSH
- časové faktory MeSH
- fermentace MeSH
- koncentrace vodíkových iontů MeSH
- kultivační média MeSH
- kyslík metabolismus MeSH
- oxidasa D-aminokyselin biosyntéza MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- Názvy látek
- kultivační média MeSH
- kyslík MeSH
- oxidasa D-aminokyselin MeSH
The cultivation of the yeast Trigonopsis variabilis producing D-amino-acid oxidase (an enzyme participating in the transformation of cephalosporin C into 7-aminocephalosporanic acid for the production of beta-lactam antibiotics) was controlled by changes of dissolved oxygen tension and extended fermentation times. The production technology was optimized on a laboratory scale and scale-up parameters were identified.
Zobrazit více v PubMed
Biochim Biophys Acta. 1977 Apr 12;481(2):395-406 PubMed
Appl Environ Microbiol. 1999 Aug;65(8):3750-3 PubMed
Biochem Mol Biol Int. 1993 Nov;31(4):709-17 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1999;44(4):380-4 PubMed
J Gen Microbiol. 1962 Mar;27:465-71 PubMed
Mol Gen Genet. 1982;186(1):33-9 PubMed
Appl Biochem Biotechnol. 1981 Dec;6(4):293-307 PubMed
Ann N Y Acad Sci. 1995 Mar 31;750:415-20 PubMed