Effect of protein degradation on spot M(r) distribution in 2-D gels--a case study of proteolysis during development of Streptomyces coelicolor cultures
Jazyk angličtina Země Německo Médium print
Typ dokumentu časopisecké články, práce podpořená grantem
PubMed
18563729
DOI
10.1002/pmic.200701075
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- 2D gelová elektroforéza metody MeSH
- bakteriální proteiny analýza genetika metabolismus MeSH
- časové faktory MeSH
- gely MeSH
- hydrolýza MeSH
- kalibrace MeSH
- kultivační média MeSH
- molekulová hmotnost MeSH
- peptidové mapování MeSH
- referenční standardy MeSH
- Streptomyces coelicolor růst a vývoj MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- práce podpořená grantem MeSH
- Názvy látek
- bakteriální proteiny MeSH
- gely MeSH
- kultivační média MeSH
Proteolysis, a regulated biological process, is reflected by protein spot molecular weight distribution in 2-D gel electrophoretograms. Here we report studies of Streptomyces cultures as they undergo two different developmental processes involving proteolysis. Systematic changes in protein molecular weight distribution between the control samples and those with high activity of proteases were demonstrated. The observations were supported by a numerical model of degradation and its influence on the M(r) distribution. Simple statistics could be used to distinguish between normal and degradative 2-D gel electrophoretic patterns.
Citace poskytuje Crossref.org
General and molecular microbiology and microbial genetics in the IM CAS