Halogenated persistent organic pollutants and polycyclic aromatic hydrocarbons in food
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články, práce podpořená grantem
- MeSH
- chromatografie kapalinová MeSH
- chromatografie plynová MeSH
- hmotnostní spektrometrie MeSH
- kontaminace potravin analýza MeSH
- látky znečišťující životní prostředí analýza MeSH
- plynová chromatografie s hmotnostně spektrometrickou detekcí MeSH
- polycyklické aromatické uhlovodíky analýza MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- práce podpořená grantem MeSH
- Názvy látek
- látky znečišťující životní prostředí MeSH
- polycyklické aromatické uhlovodíky MeSH
During recent years, mass spectrometry (MS) and hyphenated chromatographic instrumentation and techniques have been a subject of dramatic developments, resulting in the introduction of various useful tools for the analysis of halogenated persistent organic pollutants (POPs) and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in food and environmental matrices. This chapter describes state-of-the-art in the field of MS as a primary detection tool for the halogenated POPs and PAHs previously separated using either gas chromatography (GC) or liquid chromatography (LC). Since sample preparation practice plays a crucial role for obtaining optimal performance characteristics of a particular analytical method, a brief overview of sample extraction and clean-up procedures in the POPs/PAHs analysis is also briefly outlined.
Citace poskytuje Crossref.org