kontaminace potravin [Food Contamination]
- Termíny
-
falšování potravin
potraviny - kontaminace
-
Food Adulteration
Přítomnost škodlivých, nepoživatelných nebo jinak nežádoucích cizích látek v potravinách, jako jsou např. chemikálie, mikroorganismy nebo ředidla, před, během nebo po zpracování či skladování.
The presence in food of harmful, unpalatable, or otherwise objectionable foreign substances, e.g. chemicals, microorganisms or diluents, before, during, or after processing or storage.
- Anotace
- coordinate with specific food item; contamination by dirt, dust, chemicals & toxic substances, organisms; contamination by microbes: consider FOOD MICROBIOLOGY + specific microbe + specific food item /microbiol; contamination by parasites: consider FOOD PARASITOLOGY + specific parasite + specific food item /parasitol
- DUI
- D005506 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0008676
Povolená podhesla
- AN
- analýza 305
- EC
- ekonomika 2
- PC
- prevence a kontrola 189
- SN
- statistika a číselné údaje 21
- LJ
- zákonodárství a právo 14