systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů [Hazard Analysis and Critical Control Points]

tematický
11
Termíny

analýza nebezpečí a kritické kontrolní (ochranné) body
analýza nebezpečí a kritické kontrolní body
analýza nebezpečí a kritické kontrolní body v potravinách
systém analýzy kritických bodů v potravinářství
systém analýzy rizik a kritických bodů
systém analýzy rizik a kritických bodů HACCP
systém analýzy rizika a stanovení kritických bodů
systém kritických bodů HACCP
systém kritických kontrolních bodů HACCP

 

Food Safety Analysis
Food Safety System
HACCP
Hazard Analysis And Critical Control Point
Hazard Analysis Critical Control Point
Hazard Analysis Critical Control Points

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D064088
Definice

A system of safety management (abbreviated HACCP) applied mainly to the food industry. It involves the analysis and control of biological, chemical, and physical hazards, from raw material production, procurement and handling, to manufacturing, distribution and consumption of finished products.

DUI
D064088 MeSH Prohlížeč
CUI
M0579491
Historická pozn.
2014
Veřejná pozn.
2014

Povolená podhesla

MT
metody 1

J Technologie, průmysl a zemědělství
J01.576 průmysl 1 005
J01.576.423.850 potravinářská technologie 512
J01.576.423.850.730 kvalita jídla 108
J01.576.423.850.730.500 bezpečnost potravin 208
J01.576.423.850.730.500.249 kontaminace potravin 1 487
J01.576.423.850.730.500.500 kontrola potravin 641

N Zdravotní péče
N06.850.135 úrazy a nehody 1 643
N06.850.135.060 prevence úrazů 1 124
N06.850.135.060.075 bezpečnost 2 066
N06.850.135.060.075.199 chemická bezpečnost 21
N06.850.135.060.075.249 omezování biologických rizik 77
N06.850.135.060.075.349 poškození pacienta 80
N06.850.135.060.075.399 bezpečnost pacientů 426
N06.850.135.060.075.800 řízení bezpečnosti 351
N06.850.601 kvalita jídla 108
N06.850.601.500 bezpečnost potravin 208
N06.850.601.500.249 kontaminace potravin 1 487
N06.850.601.500.500 kontrola potravin 641