potravinářská mikrobiologie [Food Microbiology]
- Termíny
-
potraviny - mikrobiologie
-
Microbiology, Food
Přítomnost bakterií, virů a hub v potravinách a potravinářských výrobcích. Tento pojem není omezen na patogenní organismy, je sem zahrnuta například přítomnost různých nepatogenních bakterií a hub v sýrech a vínech.
The presence of bacteria, viruses, and fungi in food and food products. This term is not restricted to pathogenic organisms: the presence of various non-pathogenic bacteria and fungi in cheeses and wines, for example, is included in this concept.
- Anotace
- coordinate with specific food / microbiol or / virol and specific microbe; FOOD PARASITOLOGY is also available
- DUI
- D005516 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0008692
- Historická pozn.
- 1966
- Veřejná pozn.
- 1966
Povolená podhesla
- HI
- dějiny 1
- EC
- ekonomika 2
- ES
- etika 0
- CL
- klasifikace 0
- MT
- metody 35
- ST
- normy 7
- OG
- organizace a řízení 0
- IS
- přístrojové vybavení 3
- SN
- statistika a číselné údaje 2
- TD
- trendy 4
- ED
- výchova 1
- LJ
- zákonodárství a právo 5