Immobilized endoproteinase Glu-C to magnetic bead cellulose as a tool in proteomic analysis
Jazyk angličtina Země Německo Médium print-electronic
Typ dokumentu hodnotící studie, časopisecké články, práce podpořená grantem
PubMed
23576383
DOI
10.1002/jssc.201300118
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- bakteriální proteiny chemie MeSH
- celulosa chemie MeSH
- enzymy imobilizované chemie MeSH
- kaseiny chemie MeSH
- koncentrace vodíkových iontů MeSH
- magnetismus MeSH
- proteomika přístrojové vybavení metody MeSH
- serinové endopeptidasy chemie MeSH
- sérový albumin hovězí chemie MeSH
- spektrometrie hmotnostní - ionizace laserem za účasti matrice metody MeSH
- stabilita enzymů MeSH
- Staphylococcus aureus enzymologie MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- hodnotící studie MeSH
- práce podpořená grantem MeSH
- Názvy látek
- bakteriální proteiny MeSH
- celulosa MeSH
- enzymy imobilizované MeSH
- glutamyl endopeptidase MeSH Prohlížeč
- kaseiny MeSH
- serinové endopeptidasy MeSH
- sérový albumin hovězí MeSH
Magnetic bead cellulose activated with divinyl sulfone was used for the immobilization of Staphylococcus aureus endoproteinase Glu-C (EC 3.4.21.19). The immobilized proteinase was characterized by increased thermostability, by decreased self-cleavage activity, and a possibility of repeated use. The prepared immobilized enzyme was applied for the proteolytic cleavage of α-casein and BSA under different conditions (different composition of buffers, different pH, and different time of digestion). The possibilities of the direct use of enzyme reaction products for MALDI TOF MS analysis were shown.
Citace poskytuje Crossref.org