Bacillus amyloliquefaciens [Bacillus amyloliquefaciens]
Nepatogenní druh bakterií rodu Bacillus. Vyskytuje se v půdě a také ve zkvašené zelenině a v kysaných mléčných výrobcích. Produkuje bakteriociny a antifungální látky. Používá se pro uchovávání potravin i jako probiotikum.
A non-pathogenic species of Bacillus that occurs in soil as well as some fermented vegetables and FERMENTED DAIRY PRODUCTS. It produces BACTERIOCINS and ANTIFUNGAL AGENTS and is used in FOOD PRESERVATION as well as a PROBIOTIC.
- DUI
- D000069977 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M000608759
- Předchozí užití
- Bacillus (1967-2016)
- Historická pozn.
- 2017
- Veřejná pozn.
- 2017
Povolená podhesla
- CH
- chemie 0
- CY
- cytologie 0
- EN
- enzymologie 1
- PH
- fyziologie 4
- GE
- genetika 0
- IM
- imunologie 1
- IP
- izolace a purifikace 1
- CL
- klasifikace 1
- ME
- metabolismus 3
- PY
- patogenita 0
- GD
- růst a vývoj 1
- DE
- účinky léků 1
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- VI
- virologie 0