fermentace [Fermentation]

tematický
491
Termíny

kvas
kvašení

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D005285
Definice

Anaerobní degradace glukózy nebo jiných organických živin za účelem získání energie ve formě ATP. Konečné produkty se liší v závislosti na organismech, substrátech a enzymatických drahách. Mezi běžné fermentační produkty patří etanol a kyselina mléčná.

Anaerobic degradation of GLUCOSE or other organic nutrients to gain energy in the form of ATP. End products vary depending on organisms, substrates, and enzymatic pathways. Common fermentation products include ETHANOL and LACTIC ACID.

DUI
D005285 MeSH Prohlížeč
CUI
M0008342

G Jevy a procesy
G02.111.158.249 fermentace 491
G02.111.158.500 glukoneogeneze 83
G02.111.158.625 glykogenolýza 11
G02.111.158.750 glykolýza 177
G02.111.158.812 glykosylace 394
G02.111.158.937 fotosyntéza 322
G03 metabolismus 1 203
G03 metabolické jevy zastaralé
G03.191.249 fermentace 491
G03.191.500 glukoneogeneze 83
G03.191.625 glykogenolýza 11
G03.191.750 glykolýza 177
G03.191.812 glykosylace 394
G03.191.937 fotosyntéza 322