kyseliny mykolové [Mycolic Acids]
- Termíny
-
kyselina mykolová
mykolová kyselina
mykolové kyseliny
-
Mycolic Acid
Mastné kyseliny s velmi dlouhým řetězcem vyznačující se značnou hydrofobicitou a odolností. Mykolové kyseliny jsou obsaženy v buněčných stěnách bakterií ze skupiny Mycobacterium tuberculosis complex, které způsobují tubrkulózu.
Long fatty acids found in the CELL WALLS of some ACTINOBACTERIA, including MYCOBACTERIUM TUBERCULOSIS.
- DUI
- D009171 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0014302
- Předchozí užití
- Fatty Acids (1966-1972)
- Historická pozn.
- 73
- Veřejná pozn.
- 73
Povolená podhesla
- AG
- agonisté 0
- AN
- analýza 0
- AI
- antagonisté a inhibitory 0
- AD
- aplikace a dávkování 0
- CS
- chemická syntéza 0
- CH
- chemie 2
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 0
- PK
- farmakokinetika 0
- PD
- farmakologie 0
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 2
- CL
- klasifikace 0
- BL
- krev 0
- ME
- metabolismus 2
- UR
- moč 0
- CF
- mozkomíšní mok 0
- ST
- normy 0
- PO
- otrava 0
- AE
- škodlivé účinky 0
- TU
- terapeutické užití 0
- TO
- toxicita 0
- RE
- účinky záření 0
- SD
- zásobování a distribuce 0