kyseliny mastné těkavé [Fatty Acids, Volatile]
- Termíny
-
Fatty Acids, Short-Chain
Short-Chain Fatty Acid
Volatile Fatty Acid
Short-chain fatty acids of up to six carbon atoms in length. They are the major end products of microbial fermentation in the ruminant digestive tract and have also been implicated in the causation of neurological diseases in humans.
- Anotace
- general or unspecified; prefer specific groups or specific acid
- DUI
- D005232 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0008273
- Předchozí užití
- Fatty Acids (1966-1972)
- Historická pozn.
- 73
- Veřejná pozn.
- 73
Povolená podhesla
- AG
- agonisté 0
- AN
- analýza 14
- AI
- antagonisté a inhibitory 0
- AD
- aplikace a dávkování 1
- BI
- biosyntéza 1
- CS
- chemická syntéza 0
- CH
- chemie 0
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 0
- PK
- farmakokinetika 0
- PD
- farmakologie 3
- PH
- fyziologie 2
- GE
- genetika 1
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 0
- CL
- klasifikace 0
- BL
- krev 1
- ME
- metabolismus 25
- UR
- moč 0
- CF
- mozkomíšní mok 0
- ST
- normy 0
- PO
- otrava 0
- AE
- škodlivé účinky 0
- TU
- terapeutické užití 4
- TO
- toxicita 1
- RE
- účinky záření 0
- SD
- zásobování a distribuce 0