kava [Kava]
- Termíny
-
Kava kava
pepř opojný
pepřovník opojný
Piper methysticum
-
Kava Kava
Kawa
Kawa Kawa
Piper methysticum
Sušený oddenek a kořeny pepřovníku opojného (Piper methysticum), známý svým uklidňujícím a sedativním účinkem. Obsahuje alkaloidy, laktony, kawain, methysticin, sliz, škrob a yangonin. Kava je také název nápoje z této drogy, používané tradičně v Oceánii. Nadměrná konzumace poškozuje zdraví.
Dried rhizome and roots of Piper methysticum, a shrub native to Oceania and known for its anti-anxiety and sedative properties. Heavy usage results in some adverse effects. It contains ALKALOIDS; LACTONES; kawain, methysticin, mucilage, STARCH, and yangonin. Kava is also the name of the pungent beverage prepared from the plant's roots.
- DUI
- D020901 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0328554
- Předchozí užití
- Plants, Medicinal (1967-1999); Plant Extracts (1967-1999)
- Historická pozn.
- 2000
- Veřejná pozn.
- 2000; KAVA was indexed under PLANT EXTRACTS 1981-1999
Povolená podhesla
- AH
- anatomie a histologie
- CH
- chemie 1
- CY
- cytologie
- EM
- embryologie
- EN
- enzymologie
- PH
- fyziologie
- GE
- genetika
- IM
- imunologie
- CL
- klasifikace
- ME
- metabolismus
- MI
- mikrobiologie
- PO
- otrava
- PS
- parazitologie
- GD
- růst a vývoj
- AE
- škodlivé účinky 1
- TO
- toxicita
- DE
- účinky léků 3
- RE
- účinky záření
- UL
- ultrastruktura
- VI
- virologie