• Je něco špatně v tomto záznamu ?

Prebiotiká a ich aplikácie v potravinárskom priemysle
[Prebiotics and their applications in food industry]

Zuzana Matejčeková, Denisa Liptáková, Ľubomír Valík

. 2018 ; 112 (6) : 366-371.

Jazyk slovenština Země Česko

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc18030527

Recently, an increasing interest in functional foods has been observed. Prebiotics as non-digestible oligosaccharides are ingredients incorporated into functional products not only for economic reasons but also due to scientific evidence of their benefits on human health. They act as substrates for the growth of bifidobacteria and lactobacilli in the intestine and thus enhance the gastrointestinal functions and immune system . In addition, prebiotics have been shown to increase the absorption of calcium and magnesium and to in fl uence blood glucose levels.

Prebiotics and their applications in food industry

Bibliografie atd.

Literatura

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc18030527
003      
CZ-PrNML
005      
20191001164414.0
007      
ta
008      
180906s2018 xr d f 000 0|slo||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
041    0_
$a slo $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Matejčeková, Zuzana $7 _AN097439 $u Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín, Ústav potravinárstva a výživy, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, Bratislava
245    10
$a Prebiotiká a ich aplikácie v potravinárskom priemysle / $c Zuzana Matejčeková, Denisa Liptáková, Ľubomír Valík
246    31
$a Prebiotics and their applications in food industry
504    __
$a Literatura
520    9_
$a Recently, an increasing interest in functional foods has been observed. Prebiotics as non-digestible oligosaccharides are ingredients incorporated into functional products not only for economic reasons but also due to scientific evidence of their benefits on human health. They act as substrates for the growth of bifidobacteria and lactobacilli in the intestine and thus enhance the gastrointestinal functions and immune system . In addition, prebiotics have been shown to increase the absorption of calcium and magnesium and to in fl uence blood glucose levels.
650    _2
$a lidé $7 D006801
650    12
$a prebiotika $7 D056692
650    12
$a funkční potraviny $7 D055951
700    1_
$a Liptáková, Denisa $7 _AN087220 $u Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín, Ústav potravinárstva a výživy, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, Bratislava
700    1_
$a Valík, Ľubomír $7 xx0102265 $u Oddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín, Ústav potravinárstva a výživy, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, Bratislava
773    0_
$t Chemické listy $x 0009-2770 $g Roč. 112, č. 6 (2018), s. 366-371 $w MED00011010
856    41
$u http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3107/3091 $y domovská stránka časopisu
910    __
$a ABA008 $b B 1918 $c 395 $y 4 $z 0
990    __
$a 20180905143923 $b ABA008
991    __
$a 20191001164821 $b ABA008
999    __
$a ok $b bmc $g 1332105 $s 1027499
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2018 $b 112 $c 6 $d 366-371 $i 0009-2770 $m Chemické listy $n Chem. Listy $x MED00011010
LZP    __
$c NLK109 $d 20191001 $a NLK 2018-12/mk

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...