Detail
Článek
Článek online
FT
Medvik - BMČ
  • Je něco špatně v tomto záznamu ?

Možnosti kardiovaskulární prevence v nutričním kontextu
[Possibilities of cardiovascular prevention in nutritional context]

Mach I.

. 2020 ; 22 (1) : 17-20.

Jazyk čeština Země Česko

Typ dokumentu přehledy

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc20003684

Digitální knihovna NLK
Zdroj
Zdroj

E-zdroje Online

V přehledném článku jsou uvedeny nutriční faktory ovlivňující zánětlivé procesy, flexibilitu cévního systému, dyslipidemii, oxidační stres a glykaci. Dále se autor věnuje rozboru možných dietních režimů vhodných a méně vhodných pro kardiovaskulární prevenci a rehabilitaci.

The review article presents nutritional factors affecting inflammatory processes, vascular system flexibility, dyslipidaemia, oxidative stress and glycation. Furthermore, the author analyses possible diet regimens suitable and less suitable for cardiovascular prevention and rehabilitation.

Possibilities of cardiovascular prevention in nutritional context

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc20003684
003      
CZ-PrNML
005      
20200526141418.0
007      
ta
008      
200429s2020 xr f 000 0|cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $b cze $d ABA008 $e AACR2
041    0_
$a cze $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Mach, Ivan $u Odborný garant vzdělávání o výživě www. nutris. net Aliance výživových poradců ČR $7 mzk2003181800
245    10
$a Možnosti kardiovaskulární prevence v nutričním kontextu / $c Mach I.
246    31
$a Possibilities of cardiovascular prevention in nutritional context
520    3_
$a V přehledném článku jsou uvedeny nutriční faktory ovlivňující zánětlivé procesy, flexibilitu cévního systému, dyslipidemii, oxidační stres a glykaci. Dále se autor věnuje rozboru možných dietních režimů vhodných a méně vhodných pro kardiovaskulární prevenci a rehabilitaci.
520    9_
$a The review article presents nutritional factors affecting inflammatory processes, vascular system flexibility, dyslipidaemia, oxidative stress and glycation. Furthermore, the author analyses possible diet regimens suitable and less suitable for cardiovascular prevention and rehabilitation.
650    _2
$a lidé $7 D006801
650    12
$a kardiovaskulární rehabilitace $x metody $7 D000072038
650    12
$a dietoterapie $x metody $7 D004035
650    _2
$a nutriční terapie $x metody $7 D044623
655    _2
$a přehledy $7 D016454
773    0_
$w MED00183176 $t Kardiologická revue – Interní medicína $x 2336-288x $g Roč. 22, č. 1 (2020), s. 17-20
856    41
$u https://www.prolekare.cz/casopisy/kardiologicka-revue/2020-1-12/moznosti-kardiovaskularni-prevence-v-nutricnim-kontextu-121890 $y plný text volně dostupný
910    __
$a ABA008 $b B 2157 $c 425 b $y p $z 0
990    __
$a 20200429 $b ABA008
991    __
$a 20200526141414 $b ABA008
999    __
$a ok $b bmc $g 1522561 $s 1093697
BAS    __
$a 3
BAS    __
$a PreBMC
BMC    __
$a 2020 $b 22 $c 1 $d 17-20 $i 2336-288x $m Kardiologická revue $x MED00183176 $y 121890
LZP    __
$c NLK109 $d 20200526 $b NLK111 $a Meditorial-20200429

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...