Improving the production of monensin by Streptomyces cinnamonensis
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
6370806
DOI
10.1007/bf02875906
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- antibakteriální látky biosyntéza MeSH
- bakteriologické techniky MeSH
- furany biosyntéza MeSH
- monensin biosyntéza MeSH
- regulace genové exprese MeSH
- Streptococcus metabolismus MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- Názvy látek
- antibakteriální látky MeSH
- furany MeSH
- monensin MeSH
The production of monensin by Streptomyces cinnamonensis was increased by genetic improvement of the strain and by modification of cultivation conditions. The selection of a suitable strain and optimization of the fermentation process (temperature, aeration, addition of esters of oleic acid) resulted in a 30 fold increase of the monensin production.
Zobrazit více v PubMed
Ann N Y Acad Sci. 1954 Oct 29;60(1):136-51 PubMed
Antimicrob Agents Chemother (Bethesda). 1967;7:349-52 PubMed
Antimicrob Agents Chemother (Bethesda). 1967;7:353-8 PubMed
Mutant strains of Streptomyces cinnamonensis protoplasts. Cultural and physiological conditions
Vitamins as effectors of monensin production by Streptomyces cinnamonensis
Propionate and the production of monensins in Streptomyces cinnamonensis
Effect of precursors on biosynthesis of monensins A and B
Estimation of lipase activity by the diffusion plate method