Effect of precursors on biosynthesis of monensins A and B
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
3979923
DOI
10.1007/bf02922494
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- acetáty farmakologie MeSH
- butyráty farmakologie MeSH
- furany biosyntéza MeSH
- isobutyráty MeSH
- kyselina máselná MeSH
- kyselina octová MeSH
- monensin biosyntéza MeSH
- propionáty farmakologie MeSH
- Streptomyces metabolismus MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- Názvy látek
- acetáty MeSH
- butyráty MeSH
- furany MeSH
- isobutyráty MeSH
- isobutyric acid MeSH Prohlížeč
- kyselina máselná MeSH
- kyselina octová MeSH
- monensin MeSH
- propionáty MeSH
- propionic acid MeSH Prohlížeč
Precursors of monensins (acetate, propionate, butyrate, isobutyrate) affect the total production and the relative proportion of monensins A and B. Addition of propionate into the fermentation medium causes a prevalence of monensin B whereas butyrate and isobutyrate stimulate the production of monensin A and suppress the production of monensin B.
Zobrazit více v PubMed
Antimicrob Agents Chemother. 1973 Oct;4(4):410-4 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1982;27(4):275-7 PubMed
Adv Appl Microbiol. 1977;22:177-223 PubMed
J Am Chem Soc. 1967 Oct 25;89(22):5737-9 PubMed
J Antibiot (Tokyo). 1983 May;36(5):617-9 PubMed
Antimicrob Agents Chemother (Bethesda). 1967;7:349-52 PubMed
Ann N Y Acad Sci. 1954 Oct 29;60(1):136-51 PubMed
Antimicrob Agents Chemother (Bethesda). 1967;7:363-8 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1984;29(1):35-42 PubMed
Activity of the AIB factor observed in prokaryotic and eukaryotic microorganisms
Propionate and the production of monensins in Streptomyces cinnamonensis
Biosynthesis of monensins A and B: the role of isoleucine