Stanovenie tetracyklínov v kostiach, mechanicky separovaných kostiach a mäse metódou HPLC a mikrobiologickými platnovými metódami
[Determination of tetracycline in bones, mechanically separated bones and meat using HPLC and microbiological plating methods]

. 1997 May ; 42 (5) : 129-31.

Jazyk slovenština Země Česko Médium print

Typ dokumentu anglický abstrakt, časopisecké články

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/pmid09265367
Odkazy

PubMed 9265367

HPLC method with solid phase extraction, and microbiological agar diffusion tests for determination of oxytetracycline (OTC), tetracycline (TC) and chlortetracycline (CTC) in bones, mechanically separated beef and bones were developed. Both mechanically separated bones and bovine flat bones showed the highest yield of tetracyclines by HPLC method. Among tetracyclines, the highest yield was determined in chlortetracycline. The strains of Bacillus subtilis (PH 6.0) and B. stearothermophilus showed the highest sensitivity to the presence of tetracyclines.

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...