maso [Meat]
Poživatelné části různých zvířat, které jsou součástí stravy. Zdrojem mohou být např. domestikovaná zvířata (např. skot, prasata, ovce, drůbež), ryby, měkkýši, korýši a divoká zvěř.
The edible portions of any animal used for food including cattle, swine, goats/sheep, poultry, fish, shellfish, and game.
- Anotace
- coordinate IM with animal source of meat (NIM), as beef = MEAT (IM) + CATTLE (NIM), pork = MEAT (IM) + SWINE (NIM): canned meat = MEAT (IM) + source (NIM) + FOOD, CANNED see FOOD, PRESERVED (IM); note MEAT PRODUCTS; FISH PRODUCTS & POULTRY PRODUCTS are available: see notes there
- DUI
- D008460 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0013155
- Historická pozn.
- 1966
- Veřejná pozn.
- 1966
Povolená podhesla
- AN
- analýza 75
- HI
- dějiny 1
- EC
- ekonomika 2
- CL
- klasifikace 2
- MI
- mikrobiologie 47
- ST
- normy 27
- PO
- otrava 0
- PS
- parazitologie 17
- AE
- škodlivé účinky 40
- SN
- statistika a číselné údaje 10
- TO
- toxicita 1
- RE
- účinky záření 1
- VI
- virologie 3
- SD
- zásobování a distribuce 3