dietní tuky [Dietary Fats]
- Termíny
-
tuky potravní
-
Fats, Dietary
Tuky obsažené v potravinách, zejména v živočišných produktech jako je maso, masné výrobky, máslo, ghí. V menším množství se vyskytují v ořechách, semenech a avokádu.
Fats present in food, especially in animal products such as meat, meat products, butter, ghee. They are present in lower amounts in nuts, seeds, and avocados.
- Anotace
- /adv eff: coordinate with disease /etiol, not /chem ind; /ther use: coordinate with specific disease /diet ther
- DUI
- D004041 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0006335
- Historická pozn.
- 64
- Veřejná pozn.
- 64
Kombinace
- chemie
- tuky-chemie
- nedostatek
- lipidy-nedostatek
Povolená podhesla
- AG
- agonisté 0
- AN
- analýza 45
- AI
- antagonisté a inhibitory 0
- AD
- aplikace a dávkování 64
- CS
- chemická syntéza 1
- HI
- dějiny 1
- EC
- ekonomika 2
- PK
- farmakokinetika 2
- PD
- farmakologie 28
- IM
- imunologie 2
- IP
- izolace a purifikace 0
- CL
- klasifikace 12
- BL
- krev 1
- ME
- metabolismus 88
- UR
- moč 0
- CF
- mozkomíšní mok 0
- ST
- normy 14
- PO
- otrava 0
- AE
- škodlivé účinky 38
- TU
- terapeutické užití 19
- TO
- toxicita 2
- RE
- účinky záření 0
- SD
- zásobování a distribuce 1