med [Honey]
Sladká viskózní lepkavá kapalina vyráběná v medových váčcích různých včel z nektaru sbíraného z květů. Nektar zraje na med přeměnou sacharózového cukru na fruktózu a glukózu. Je realtivně kyselý (pH mezi 3,2 a 4,5) a má mírné antiseptické vlastnosti, někdy se používá při léčbě popálenin a tržných ran.
A sweet viscous liquid food, produced in the honey sacs of various bees from nectar collected from flowers. The nectar is ripened into honey by inversion of its sucrose sugar into fructose and glucose. It is somewhat acidic and has mild antiseptic properties, being sometimes used in the treatment of burns and lacerations.
- Anotace
- for medical use, coordinate with APITHERAPY
- pro léčebné účely kombinuj s APITERAPIÍ
- DUI
- D006722 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0010527
Povolená podhesla
- AN
- analýza 29
- HI
- dějiny 6
- EC
- ekonomika 1
- CL
- klasifikace 3
- MI
- mikrobiologie 4
- ST
- normy 2
- PO
- otrava
- PS
- parazitologie
- AE
- škodlivé účinky 6
- SN
- statistika a číselné údaje
- TO
- toxicita 3
- RE
- účinky záření
- VI
- virologie
- SD
- zásobování a distribuce 1