máslo [Butter]
Tuková část mléka, oddělená jako měkká nažloutlá pevná látka, když se mléko nebo smetana stlouká. Zpracovává se pro vaření a užití za studena.
The fatty portion of milk, separated as a soft yellowish solid when milk or cream is churned. It is processed for cooking and table use. (Random House Unabridged Dictionary, 2d ed)
- Anotace
- a dairy product & dietary fat; MARGARINE is also available
- mléčný výrobek & dietní tuk; k dispozici je též deskriptor MARGARÍN
- DUI
- D002079 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0003098
- CAS
- Butter
Povolená podhesla
- AN
- analýza 4
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 0
- CL
- klasifikace 0
- MI
- mikrobiologie 1
- ST
- normy 1
- PO
- otrava 0
- PS
- parazitologie 0
- AE
- škodlivé účinky 1
- SN
- statistika a číselné údaje 1
- TO
- toxicita 0
- RE
- účinky záření 0
- VI
- virologie 0
- SD
- zásobování a distribuce 1