masné výrobky [Meat Products]
Produkty vyrobené z celého, posekaného nebo mletého jatečního masa s přídavkem dalších surovin, přísad a různých pochutin. Nejčastěji jsou upraveny uzením, vařením, pečením, výjimečně jsou syrové. Patří sem např. tlačenka, uzeniny, hašé, sekaná atd.
Articles of food which are derived by a process of manufacture from any portion of carcasses of any animal used for food (e.g., head cheese, sausage, scrapple).
- Anotace
- coordinate IM with animal source (NIM); canned meat = MEAT (IM) + source (NIM) + FOOD, CANNED see FOOD, PRESERVED
- DUI
- D008461 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0013156
- Historická pozn.
- 91(78); was see under MEAT 1978-90
- Veřejná pozn.
- 91; was see under MEAT 1978-90
Povolená podhesla
- AN
- analýza 36
- HI
- dějiny 1
- EC
- ekonomika 0
- CL
- klasifikace 6
- MI
- mikrobiologie 22
- ST
- normy 16
- PO
- otrava 1
- PS
- parazitologie 2
- AE
- škodlivé účinky 11
- SN
- statistika a číselné údaje 4
- TO
- toxicita 3
- RE
- účinky záření 0
- VI
- virologie 2
- SD
- zásobování a distribuce 2