masné výrobky [Meat Products]

tematický
140
Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D008461
Definice

Produkty vyrobené z celého, posekaného nebo mletého jatečního masa s přídavkem dalších surovin, přísad a různých pochutin. Nejčastěji jsou upraveny uzením, vařením, pečením, výjimečně jsou syrové. Patří sem např. tlačenka, uzeniny, hašé, sekaná atd.

Articles of food which are derived by a process of manufacture from any portion of carcasses of any animal used for food (e.g., head cheese, sausage, scrapple).

Anotace
coordinate IM with animal source (NIM); canned meat = MEAT (IM) + source (NIM) + FOOD, CANNED see FOOD, PRESERVED
DUI
D008461 MeSH Prohlížeč
CUI
M0013156
Historická pozn.
91(78); was see under MEAT 1978-90
Veřejná pozn.
91; was see under MEAT 1978-90

G Jevy a procesy
G07.203.300 potraviny 1 825
G07.203.300.600 maso 504
G07.203.300.600.250 umělé maso
G07.203.300.600.500 masné výrobky 140
G07.203.300.600.625 masné bílkoviny 2
G07.203.300.600.750 drůbež 255
G07.203.300.600.813 červené maso 30
G07.203.300.600.875 potrava z moře (živočišná) 47

J Technologie, průmysl a zemědělství
J02.500 potraviny 1 825
J02.500.600 maso 504
J02.500.600.250 umělé maso
J02.500.600.500 masné výrobky 140
J02.500.600.625 masné bílkoviny 2
J02.500.600.750 drůbež 255
J02.500.600.813 červené maso 30