Pediococcus pentosaceus [Pediococcus pentosaceus]

tematický
1
Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D000070006
Definice

Druh bakterie rodu Pediococcus, která se vyskytuje ve fermentovaných potravinách. Díky schopnosti produkovat kyselinu mléčnou a pediociny je tak nástrojem pro konzervaci potravin. Používá se také jako probiotikum.

A species of Pediococcus that occurs in FERMENTED FOODS where its ability to produce LACTIC ACID and PEDIOCINS make it useful as a FOOD PRESERVATION agent. It is also used as a PROBIOTIC.

DUI
D000070006 MeSH Prohlížeč
CUI
M000608912
Předchozí užití
Pediococcus (1963-2016)
Historická pozn.
2017
Veřejná pozn.
2017

B Organismy
B03 Bacteria 2 110
B03.353 Firmicutes 16
B03.353.750 Lactobacillales 19
B03.353.750.450 Lactobacillaceae 36
B03.353.750.450.737 Pediococcus 3
B03.353.750.450.737.500 Pediococcus acidilactici
B03.353.750.450.737.750 Pediococcus pentosaceus 1
B03.510.550 Lactobacillales 19
B03.510.550.450 Lactobacillaceae 36
B03.510.550.450.737 Pediococcus 3
B03.510.550.450.737.500 Pediococcus acidilactici
B03.510.550.450.737.750 Pediococcus pentosaceus 1