Lactobacillales [Lactobacillales]

tematický
19
Termíny

bakterie mléčného kvašení

 

Lactic Acid Bacteria

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D056546
Definice

Řád grampozitivních bakterií třídy Bacilli, které rozkládají cukry na kyselinu mléčnou. Jsou široce rozšířené v přírodě a běžně se používají při výrobě fermentovaných potravin a nápojů.

An order of gram-positive bacteria in the class Bacilli, that have the ability to ferment sugars to lactic acid. They are widespread in nature and commonly used to produce FERMENTED FOODS.

DUI
D056546 MeSH Prohlížeč
CUI
M0527763
RN
txid186826
Historická pozn.
2010
Veřejná pozn.
2010

B Organismy
B03 Bacteria 2 105
B03.353 Firmicutes 16
B03.353.250 Acidaminococcus 1
B03.353.500 Bacillales 1
B03.353.625 Clostridiales 2
B03.353.688 Erysipelothrix 4
B03.353.750 Lactobacillales 19
B03.353.750.030 Aerococcaceae
B03.353.750.130 Carnobacteriaceae
B03.353.750.250 Enterococcaceae 3
B03.353.750.450 Lactobacillaceae 36
B03.353.750.475 Leuconostocaceae 1
B03.353.750.737 Streptococcaceae 14
B03.353.875 Moorella
B03.353.937 Thermoanaerobacter 1
B03.353.984 Veillonellaceae 1
B03.510.024 Actinobacteria 59
B03.510.100 Bacillales 1
B03.510.400 grampozitivní koky 20
B03.510.550 Lactobacillales 19
B03.510.550.030 Aerococcaceae
B03.510.550.130 Carnobacteriaceae
B03.510.550.250 Enterococcaceae 3
B03.510.550.450 Lactobacillaceae 36
B03.510.550.475 Leuconostocaceae 1
B03.510.550.737 Streptococcaceae 14