Lactobacillales [Lactobacillales] tematický
- Termíny
-
bakterie mléčného kvašení
-
Lactic Acid Bacteria
Řád grampozitivních bakterií třídy Bacilli, které rozkládají cukry na kyselinu mléčnou. Jsou široce rozšířené v přírodě a běžně se používají při výrobě fermentovaných potravin a nápojů.
An order of gram-positive bacteria in the class Bacilli, that have the ability to ferment sugars to lactic acid. They are widespread in nature and commonly used to produce FERMENTED FOODS.
Povolená podhesla
- CH
- chemie 2
- CY
- cytologie 0
- EN
- enzymologie 1
- PH
- fyziologie 4
- GE
- genetika 4
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 5
- CL
- klasifikace 5
- ME
- metabolismus 6
- PY
- patogenita 0
- GD
- růst a vývoj 1
- DE
- účinky léků 2
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- VI
- virologie 0
B03.353 Firmicutes
B03.353.250 Acidaminococcus
B03.353.500 Bacillales
B03.353.563 Caldicellulosiruptor
B03.353.625 Clostridiales
B03.353.688 Erysipelothrix
B03.353.750 Lactobacillales
B03.353.750.030 Aerococcaceae
B03.353.750.130 Carnobacteriaceae
B03.353.750.250 Enterococcaceae
B03.353.750.450 Lactobacillaceae
B03.353.750.475 Leuconostocaceae
B03.353.750.737 Streptococcaceae
B03.353.875 Moorella
B03.353.937 Thermoanaerobacter
B03.353.968 Thermoanaerobacterium
B03.353.984 Veillonellaceae
B03.510 grampozitivní bakterie
B03.510.024 Actinobacteria
B03.510.100 Bacillales
B03.510.400 grampozitivní koky
B03.510.415 grampozitivní sporulující bakterie
B03.510.460 grampozitivní tyčinky
B03.510.550 Lactobacillales
B03.510.550.030 Aerococcaceae
B03.510.550.130 Carnobacteriaceae
B03.510.550.250 Enterococcaceae
B03.510.550.450 Lactobacillaceae
B03.510.550.475 Leuconostocaceae
B03.510.550.737 Streptococcaceae