Lactobacillales [Lactobacillales]
- Termíny
-
bakterie mléčného kvašení
-
Lactic Acid Bacteria
Řád grampozitivních bakterií třídy Bacilli, které rozkládají cukry na kyselinu mléčnou. Jsou široce rozšířené v přírodě a běžně se používají při výrobě fermentovaných potravin a nápojů.
An order of gram-positive bacteria in the class Bacilli, that have the ability to ferment sugars to lactic acid. They are widespread in nature and commonly used to produce FERMENTED FOODS.
- DUI
- D056546 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0527763
- RN
- txid186826
- Historická pozn.
- 2010
- Veřejná pozn.
- 2010
Povolená podhesla
- CH
- chemie 2
- CY
- cytologie 0
- EN
- enzymologie 1
- PH
- fyziologie 5
- GE
- genetika 6
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 7
- CL
- klasifikace 7
- ME
- metabolismus 8
- PY
- patogenita 0
- GD
- růst a vývoj 2
- DE
- účinky léků 2
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- VI
- virologie 0