Lactobacillus pentosus [Lactobacillus pentosus]
Druh bakterie rodu Lactobacillus, která se vyskytuje ve fermentovaných potravinách. Díky schopnosti produkovat kyselinu mléčnou, antiinfekční látky a bakteriociny je tak nástrojem pro konzervaci potravin. Používá se také jako probiotikum.
A species of Lactobacillus that occurs in FERMENTED FOODS where its ability to produce LACTIC ACID; ANTI-INFECTIVE AGENTS; and BACTERIOCINS make it useful as a FOOD PRESERVATION agent. It is also used as a PROBIOTIC.
- DUI
- D000070018 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M000608878
- Předchozí užití
- Lactobacillus (1963-2016)
- Historická pozn.
- 2017
- Veřejná pozn.
- 2017
Povolená podhesla
- CH
- chemie
- CY
- cytologie
- EN
- enzymologie
- PH
- fyziologie
- GE
- genetika
- IM
- imunologie
- IP
- izolace a purifikace
- CL
- klasifikace
- ME
- metabolismus
- PY
- patogenita
- GD
- růst a vývoj
- DE
- účinky léků
- RE
- účinky záření
- UL
- ultrastruktura
- VI
- virologie