rezistentní škrob [Resistant Starch]
Typ škrobu (a produktů jeho degradace) v potravině, který není absorbován v tenkém střevě člověka a vstupuje do tlustého střeva, kde je částečně metabolizován přítomnými mikroorganismy za tvorby mastných kyselin s krátkým řetězcem a plynů.
Dietary starch and related high-molecular carbohydrate incapable of enzymatic hydrolysis in the SMALL INTESTINE and instead ferments in the COLON, producing SHORT-CHAIN FATTY ACIDS by-products.
- DUI
- D000084922 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M000683597
- Předchozí užití
- Dietary Fiber (1984-2020); Starch (1984-2020)
- Historická pozn.
- 2021
- Veřejná pozn.
- 2021
Povolená podhesla
- AN
- analýza
- AD
- aplikace a dávkování
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika
- PD
- farmakologie
- CL
- klasifikace
- ME
- metabolismus
- MI
- mikrobiologie
- DF
- nedostatek
- ST
- normy
- PO
- otrava
- PS
- parazitologie
- AE
- škodlivé účinky
- SN
- statistika a číselné údaje
- TU
- terapeutické užití
- TO
- toxicita
- RE
- účinky záření
- VI
- virologie
- SD
- zásobování a distribuce
high-amylose maize type 2 resistant starch, maize Chemical MeSH Prohlížeč