kyselina penicilová [Penicillic Acid]
Mykotoxin s antibiotickými a karcinogenními účinky produkovaný různými kmeny hub Penicillium a Aspergillus. Byl nalezen v tabáku, uzeninách a kukuřici.
A mycotoxin with antibiotic and carcinogenic activity produced by various strains of PENICILLIUM and ASPERGILLUS. It has been found in tobacco, sausages, and corn.
- Anotace
- do not confuse with PENICILLANIC ACID
- DUI
- D010398 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0016127
- CAS
- 2,5-Hexadienoic acid, 3-methoxy-5-methyl-4-oxo-
- Předchozí užití
- Caproates (1969-1974); Lactones (1973-1974); Keto Acids (1972-1974)
- Historická pozn.
- 91(75); was see under CAPROATES 1975-90
- Veřejná pozn.
- 91; was see under CAPROATES 1975-90
Povolená podhesla
- AG
- agonisté
- AA
- analogy a deriváty
- AN
- analýza
- AI
- antagonisté a inhibitory
- AD
- aplikace a dávkování 1
- CS
- chemická syntéza
- CH
- chemie
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika
- PK
- farmakokinetika
- PD
- farmakologie
- IM
- imunologie
- IP
- izolace a purifikace
- CL
- klasifikace
- BL
- krev
- ME
- metabolismus 1
- UR
- moč
- CF
- mozkomíšní mok
- ST
- normy
- PO
- otrava
- AE
- škodlivé účinky 1
- TU
- terapeutické užití
- TO
- toxicita
- RE
- účinky záření
- SD
- zásobování a distribuce