strava středomořská [Diet, Mediterranean] tematický
- Termíny
-
středomořská dieta
středomořská strava
-
Mediterranean Diet
Strava typická pro středomořskou oblast, která se vyznačuje vysokým obsahem ovoce a zeleniny, obilných zrn a chleba, brambor, drůbeže, fazolí, ořechů, olivového oleje a ryb. Naopak má nízký obsah červeného masa a mléčných výrobků a mírnou konzumaci alkoholu.
A diet typical of the Mediterranean region characterized by a pattern high in fruits and vegetables, EDIBLE GRAIN and bread, potatoes, poultry, beans, nuts, olive oil and fish while low in red meat and dairy and moderate in alcohol consumption.
Povolená podhesla
- HI
- dějiny 1
- EC
- ekonomika 0
- EH
- etnologie 1
- PX
- psychologie 3
- AE
- škodlivé účinky 0
- SN
- statistika a číselné údaje 4
E02.642 nutriční terapie
E02.642.249 dietoterapie
E02.642.249.278 rostlinná strava
E02.642.249.278.250 strava středomořská
E02.642.249.278.500 dieta vegetariánská
G07.203 strava, jídlo, výživa
G07.203.650 fyziologie výživy
G07.203.650.240 dieta
G07.203.650.240.278 rostlinná strava
G07.203.650.240.278.250 strava středomořská
G07.203.650.240.278.500 dieta vegetariánská