strava středomořská [Diet, Mediterranean]
- Termíny
-
středomořská dieta
středomořská strava
-
Mediterranean Diet
Strava typická pro středomořskou oblast, která se vyznačuje vysokým obsahem ovoce a zeleniny, obilných zrn a chleba, brambor, drůbeže, fazolí, ořechů, olivového oleje a ryb. Naopak má nízký obsah červeného masa a mléčných výrobků a mírnou konzumaci alkoholu.
A diet typical of the Mediterranean region characterized by a pattern high in fruits and vegetables, EDIBLE GRAIN and bread, potatoes, poultry, beans, nuts, olive oil and fish while low in red meat and dairy and moderate in alcohol consumption.
- DUI
- D038441 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0416032
- Předchozí užití
- Diet (1984-2002)
- Historická pozn.
- 2003
- Veřejná pozn.
- 2003
Povolená podhesla
- HI
- dějiny 1
- EC
- ekonomika
- EH
- etnologie 1
- PX
- psychologie 3
- AE
- škodlivé účinky
- SN
- statistika a číselné údaje 4