strava středomořská [Diet, Mediterranean] tematický

Termíny

středomořská dieta
středomořská strava

 

Mediterranean Diet

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D038441
Definice

Strava typická pro středomořskou oblast, která se vyznačuje vysokým obsahem ovoce a zeleniny, obilných zrn a chleba, brambor, drůbeže, fazolí, ořechů, olivového oleje a ryb. Naopak má nízký obsah červeného masa a mléčných výrobků a mírnou konzumaci alkoholu.

A diet typical of the Mediterranean region characterized by a pattern high in fruits and vegetables, EDIBLE GRAIN and bread, potatoes, poultry, beans, nuts, olive oil and fish while low in red meat and dairy and moderate in alcohol consumption.

DUI
D038441
CUI
M0416032
Předchozí užití
Diet (1984-2002)
Historická pozn.
2003
Veřejná pozn.
2003

E Analytické, diagnostické a terapeutické techniky a přístroje
E02 terapie
E02.642 nutriční terapie
E02.642.249 dietoterapie
E02.642.249.278 rostlinná strava
E02.642.249.278.250 strava středomořská
E02.642.249.278.500 dieta vegetariánská

G Jevy a procesy
G07 fyziologické jevy
G07.203 strava, jídlo, výživa
G07.203.650 fyziologie výživy
G07.203.650.240 dieta
G07.203.650.240.278 rostlinná strava
G07.203.650.240.278.250 strava středomořská
G07.203.650.240.278.500 dieta vegetariánská